TRATAMENTE NATURALE PENTRU STENOZA SPINALA

TRATAMENTE NATURALE PENTRU STENOZA SPINALA

Publicat pe 17 Jun 2018 de Magazinul Ortopedic

Tratamentele naturale pentru stenoza spinala includ exercitii fizice, stretching, terapie fizica, controlul inflamatiei printr-o dieta corespunzatoare si adoptarea unui stil de viata sanatos.

Exercitii de stretching

Expertii considera ca una dintre cele mai bune modalitati de prevenire a durerilor de spate si a compresiei spinale este practicarea regulata a exercitiilor de stretching in moduri care utilizeaza intregul corp, inclusiv spatele. Acest lucru ar putea parea contraindicat, dar starea sedentara (incluzand evitarea activitatilor fizice sau odihna prelungita la pat), de regula, nu usureaza problemele spatelui, de aceea se recomanda activitati de intretinere usoara, pe cat posibil.

O combinatie de activitati aerobice si exercitii fizice poate ajuta la scaderea inflamatiei generale, imbunatateste forta musculara si mentine articulatiile sanatoase. Exercitiile regulate sunt, de asemenea, importante pentru mentinerea densitatii osoase si a unei greutati corporale adecvate, fapt ce contribuie la reducerea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale si scaderea riscurilor de a dezvolta obezitatea si osteoporoza.

Cand efectuati in mod regulat exercitii fizice complexe - inclusiv exercitii specifice care antreneaza gama muschilor fesieri, coapsele, partea superioara si partea inferioara a spatelui - puteti lua o parte din presiunea si compresia la care este supusa coloana vertebrala. Acest lucru ajuta la stabilizarea coloanei vertebrale, dar si la protectia articulatiilor si a ligamentelor care tin impreuna coloana vertebrala. Exercitiile sunt mai eficiente cu cat sunt mai complexe si practicate inainte de a aparea dureri spinale, ceea ce inseamna ca este important ca tinerii si adultii de varsta mijlocie sa aiba grija de ei insisi evitand un stil de viata sedentar.

- ca regula generala, daca simtiti o durere puternica in timpul exercitiilor, intrerupeti-le si cereti sfatul medicului inainte de a continua;
- exercitiile care pot ajuta la mentinerea unui spate sanatos si prevenirea problemelor pot include inotul, mersul pe jos, ciclismul, aerobicul in apa etc.;
- exercitiile care contribuie la intarirea spatelui pot include genoflexiunile, miscarile abdominale care aduc genunchii la piept sau inclinarea pelviana.

Mentinerea coloanei vertebrale intr-o pozitie corecta

O pozitie corecta atunci cand stati in picioare, in sezut sau cand efectuati exercitii ajuta la protejarea coloanei vertebrale si reduce stresul general provocat asupra spatelui. O pozitie sezuta neadecvata sau cocosata poate provoca dureri de-a lungul coloanei vertebrale, de aceea este necesar sa incercati sa gasiti un scaun care sa va permita sa mentineti spatele drept, calcaiele pe podea, genunchii usor indoiti si barbia paralela cu podeaua. Daca petreceti mult timp pe un scaun si observati ca partea inferioara a spatelui nu este sustinuta, puteti plasa o perna in spatele dvs., precum perna suport lombar K-Dos SP 02 recomandata de Magazinul Ortopedic.

O modalitate eficienta de abordare a durerilor de spate o constituie vizitarea unui chiropractician. Chiropracticienii sunt instruiti in manipularea coloanei vertebrale, contribuind la imbunatatirea starii de sanatate si reducerea durerii nervoase sau a leziunilor. Un chiropractician poate efectua ajustari chiropractice orientate pentru a ajuta la realinierea discurilor coloanei vertebrale si pentru a preveni comprimarea sau proeminenta in canalul spinal.

Incercati terapia fizica

Vizitarea unui fizioterapeut poate ajuta la accelerarea recuperarii si a vindecarii. Un fizioterapeut va poate ajuta sa incepeti in conditii de siguranta anumite exercitii de imbunatatire a posturii, folosind uneori echipamente speciale care ajuta la eliberarea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale.

Un fizioterapeut poate, de asemenea, sa-i invețe pe pacienti cum sa-si imbunatateasca pozitia si sa acorde sfaturi pentru folosirea mai diverselor tipuri de pantofi, scaune, saltele, perne etc.

Metode naturiste

- aplicarea ghetii poate ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei; incercati sa utilizati pachetele cu gheata de doua ori pe zi timp de aproximativ 15 minute;
- efectuarea unui dus fierbinte sau a unei bai este o alta modalitate convenabila si eficienta pentru dureri; adaugati sare Epsom la o baie fierbinte, impreuna cu uleiuri esentiale (cum ar fi ulei de menta sau ulei de lavanda) pentru a relaxa zona inflamata;
- masarea zonelor dureroase ajuta la relaxarea muschilor si a tesuturilor, la cresterea fluxului sanguin si chiar la crestereai productiei de endorfine, care usureaza durerea; cu toate acestea, inainte de a incepe tratamentele de terapie prin masaj, este bine sa obtineti avizul unui medic in cazul in care nu sunteti siguri de severitatea starii dumneavoastra.

Alegerea unei diete antiinflamatorii

Pierderea excesului de greutate poate reduce stresul la nivelul coloanei vertebrale lombare si poate ameliora sau preveni declansarea stenozei. O dieta sanatoasa ajuta la mentinerea masei musculare si va protejeaza de experienta unor niveluri foarte ridicate de inflamatie sau de complicatii care pot face sa se agraveze stenoza.

- reduceti consumul alimentelor cu un continut ridicat de zahar, carnea procesata, culturile pulverizate chimic, produsele din cereale rafinate, alcoolul si produsele tip snack;
- consumati alimente cu proprietati antiinflamatoare precum legumele cu frunze verzi, grasimi sanatoase (inclusiv ulei de masline extra virgin si ulei de nuca de cocos), alimente care contine probiotice;
- suplimentele care ajuta la reducerea durerilor includ: turmeric, uleiuri de peste Omega-3, glucozamina, MSM si enzime proteolitice.
- alti factori importanti pentru reducerea inflamatiilor includ evitarea fumatului, reducerea stresului si un somn sanatos.

Taguri

tratament stenoza spinala, prevenirea durerilor de spate, osteoporoza, articulatii sanatoase, mentinerea densitatii osoase, exercitii stenoza spinala, dureri coloana vertebrala, chiropractician, sare Epsom, alimente cu proprietati antiinflamatoare

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Articole similare