AVANTAJELE SCAUNULUI CU ROTILE MANUAL

AVANTAJELE SCAUNULUI CU ROTILE MANUAL

Publicat pe 05 Aug 2017 de Magazinul Ortopedic

Exista momente din viata in care neprevazutul isi face aparitia in cel mai neplacut mod, lasand urme adanci si dureroase. Astfel de momente pot fi legate de un accident, spre exemplu, ale carui repercursiuni pot fi: paralizie, fracturi grave, interventii chirurgicale care necesita perioade lungi de recuperare, probleme in mentinerea echilibrului s.a.m.d. Indiferent daca ai un picior rupt, esti in convalescenta dupa un tratament medical sau suferi de un handicap locomotor care iti limiteaza mobilitatea,  calitatea vietii ti se va imbunatati in mod semnificativ din momentul in care vei alege o modalitate de a te deplasa. Multe persoane aflate in situatiile mentionate anterior decid pentru un scaun cu rotile, care ofera mai multe avantaje.

Situatii in care poti utiliza un fotoliu rulant :

1. Cazurile de paralizie
Daca te afli in categoria persoanelor care dintr-un motiv sau altul se afla in imposibilitatea de a-si misca picioarele, un scaun cu roti iti poate fi de ajutor in momentele in care doresti sa te deplasezi. Atata timp cat iti poti folosi in mod optim bratele, te poti baza cu ajutorul unui fotoliu rulant manual.

2. Fracturi grave
Pe de alta parte, daca in urma unui accident nefericit ai fractura de picior, genunchi sau glezna, in mod cert medicul ti-a spus ca in timpul vindecarii osoase nu este bine ca membrele sa sustina greutatea corporala. Poate ca te-ai gandit la carje subaxilare sau carje cu sprijin pe antebrat, insa nu acestea reprezinta solutia optima atunci cand ambele picioare sunt fracturate. Un carucior cu rotile iti ofera avantajul de a te deplasa liber cat de mult iti doresti.

3. Recuperare dupa interventii chirurgicale sau diferite boli
La modul general, un pacient care se recupereaza de la o interventie chirurgicala sau dupa o boala din cauza careia a stat in spital pentru mult timp, se va simti mult prea slabit pentru a merge pe distante lungi. Te afli intr-o astfel de situatie? Un  dispozitiv de mers, precum un carucior rulant te va ajuta sa te deplasezi cu usurinta.

4. Dificultate in mentinerea echilibrului
Nu in ultimul rand, daca poti sa mergi pe jos, insa intampini dificultati in mentinerea echilibrului va trebui sa reduci distanta si timpul de mers pe jos sau sa utilizezi un fotoliu rulant pentru a elimina riscul de a suferi un prejudiciu provocat de o cadere.

Avantajele unui scaun cu rotile manual:

Se pot utiliza acasa, dupa cum am mentionat anterior, dar si in spitale:
- Dupa o anestezie, pacientul se poate simti foarte ametit si poate chiar sa si cada daca incearca sa mearga, asa ca trebuie sa utilizeze un carucior cu roti pentru a se misca dintr-un loc in altul.
- Un scaun cu roti se dovedeste util si pentru o femeie gravida care merge in timpul travaliului la maternitate pentru a naste. Un scaun rulant pe care va fi asezata imediat ce ajunge la spital ii va oferi siguranta si confort.

Pe de alta parte, un fotoliu rulant manual are si urmatoarele avantaje:
- Este mai ieftin in comparatie cu un scaun cu rotile electric;
- Este foarte eficient pentru utilizari temporare;
- Cele mai populare modele sunt usoare si simplu de transportat.

Vizitand pagina noastra Fotolii rulante , puteti gasi o gama larga de scaune rulante cu antrenare manuala , fotoliii rulante cu vas WC inclus sau carucioare cu roti care se pot utiliza in interiorul sau exteriorul locuintei.

Taguri

scaun cu rotile, fotoliu rulant, scaun cu roti, carucior cu rotile, carucior rulant, scaun rulant

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Articole similare