DESPRE ESCARA SI PRODUSELE ANTIESCARE

DESPRE ESCARA SI PRODUSELE ANTIESCARE

Publicat pe 06 Mar 2017 de Magazinul Ortopedic

Probabil ca multi dintre noi nu suntem foarte familiarizati cu produsele antiescare sau chiar cu aceasta afectiune care apare in general la persoanele in varsta. Totusi, pentru cei care se confrunta cu aceasta problema, aceste produse pot aduce reale imbunatatiri in stilul de viata. Daca va confruntati cu aceasta problema sau poate persoane dragi voua se confrunta cu escare, trebuie sa dati o sansa produselor ortopedice special concepute pentru ameliorarea si prevenirea noilor escare. In articolul nostru vom vorbi despre escara si diverse produse care pot aduce o schimbare foarte benefica in viata celor ce sufera de aceasta problema.

Sa vedem, deci, ce este escara?

Escara poate fi definita ca o rana la nivelul pielii, aceasta apare dupa ce corpului persoanei a fost mentinunt mult timp intr-o pozitie fixa, fara schimbarea centrului de greutate. Escara se dezvolta ca urmare a presiunii constante exercitata asupra pielii, ce diminueaza alimentarea cu sange a zonei afectate, conducand la moartea tesutului respectiv.

Cum se manifesta?

In prima faza, manifestarea escarei se face resimtita printr-o culorare rosiatica a pielii. Trebuie sa fim atenti la ingrijirea corespunzatoare a acelei zone, in lipsa unei ingrijiri corecte, aceasta se inrautateste. Astfel, in urmatoarea etapa va aparea mai intai o vezicula, apoi o rana deschisa si, in cele din urma, un crater. In acest stadiu infectiile pot aparea foarte usor. Iar in ultima faza, escarele sub forma de crater se extind in muschi,os, tendon si articulatie, din aceasta cauza tesutul afectat se necrozeaza.

Care sunt zonele afectate de escare?

De cele mai multe ori escara afecteaza zonele ce sunt situate deasupra unor proeminente osoase, adica ale oaselor apropiate de piele. Putem exemplifica prin zone precum: zona sacrala si fese, coatele, soldurile, gleznele, umerii, spatele, urechile si partea din spate a capului, precum si alte zone osoase care vin in contact cu suprafata patului

Escarele pot deveni o reala problema deoarece tesutul lezat al pielii devine foarte vulnerabil la infectii. Astfel, o infectie netratata se poate raspandi in corp cauzand si cangrena.
Atentie la cateva interdictii pentru cei ce sufera de escare: nu incercati sa tratati sau ingrijiti escarele ce depasesc stadiul 2, cel al veziculei si ranii deschise; de asemenea este important sa stiti ca masarea acestor zone nu este recomandata.

Produsele antiescare si eficienta acestora

Asa cum aminteam mai sus, escara apare deoarece corpul este mentinut prea mult timp in aceasi pozitie. Aceste produse ortopedice contra escarelor nu ofera doar confort persoanei ce le foloseste, ci adevaratul beneficiu vine prin cresterea fluxului sanguin si prin eliberarea presiunii exercitata in zonele afectate. Mai mult, acestea protejeaza bolnavul si ajuta la prevenirea aparitiei escarelor.

Ce fel de produse antiescara gasim?

Produsele ortopedice destinate escarelor imbunatatesc viata persoanei cu dizabilitati oferindu-i confort si protectie. Iata cateva din produsele antiescare: saltea antiescare, perna antiescare sau pansamente antiescare. In functie de zona afectata putem apela la diverse instrumente ortopedice. De exemplu, pentru o persoana imobilizata intr-un scaun cu rotile recomandam: perna antiescara pentru fotoliu rulant dar si perna lombara. Una din cele mai afectate zone este zona sacrala, astfel ca se recomanda: perna ortopedica pentru coccis. Magazinul Ortopedic va ofera o varietate de produse antiescare de calitate ce vor contribui la imbunatatirea vietii persoanei afectate, puteti gasi perne antiescare pentru coccis, perna antiescare pentru hemoroizi, pentru picioare sau pentru gat, de asemenea saltelele antiescare sunt produsele ce pot aduce un impact pozitiv in viata celui afectat.

Viziteaza website-ul nostru pentru a gasi o solutie antiescare, produsele ortopedice contra escarelor garanteaza confort, protectie si previn aparitia unor noi escare. Poti imbunatati viata persoanelor cu dizabilitati sau a celor ce sunt imobilizate prin utilizarea acestor instrumente ortopedice.

Taguri

escara, produse antiescare, saltea antidecubit, saltele antiescare, tratament antiescare, solutie antiescare

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Articole similare