FRACTURILE DE OASE

FRACTURILE DE OASE

Publicat pe 01 Jun 2017 de Magazinul Ortopedic

Ce este fractura? Fractura este termenul medical folosit pentru un os rupt, o afectiune in care continuitatea osului este intrerupta din diverse cauze. Fracturile sunt comune, o persoana are in medie cam doua fracturi pe parcursul unei vieti. Ele apar atunci cand forta fizica exercitata asupra osului este mai puternica decat osul in sine.

Cu toate acestea, o fractura poate fi, de asemenea, rezultatul unor afectiuni medicale care duc la slabirea oaselor, de exemplu osteoporoza, unele tipuri de cancer sau osteogenesis imperfecta. O fractura cauzata de o afectiune este cunoscuta ca o fractura patologica, dar vorbim in continuare de tipurile de fractura.

Tipuri de fracturi osoase

Fracturile osoase pot fi clasificate dupa modul de rupere ca: fractura simpla atunci cand osul se rupe intr-un singur loc. Fractura cominutiva atunci cand exista mai multe fragmente osoase afectate.
Daca pielea este intacta, se numeste fractura inchisa, iar cand pielea a fost strapunsa de osul rupt, poarta numele de fractura deschisa.
In functie de cum este rupt osul exista fracturi complete si fracturi incomplete. Fracturile pot fi pe os normal si fracturi patologice pe os bolnav.

Cele mai comune fracturi si riscuri

Cele mai frecvente fracturi sunt cele de la nivelul bratelor, gambei, gleznei, incheieturii mainii. Iar dupa varsta de 75 de ani, fracturile de sold sunt cele mai comune.

Riscul depinde, in mare parte, de varsta persoanei afectate. Fracturile sunt foarte frecvente in copilarie, iar acestea sunt, in general, mai putin complicate decat fracturile la adulti. Totodata, pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, oasele devin mai fragile si acestia devin mult mai predispusi de a suferi fracturi la caderi, care, in mod normal, nu ar avea loc atunci cand ar fi fost tineri.

Deseori fracturile necesita prezentarea la spital a persoanei afectate, de unde tratamentul este decis de catre medicul specialist. Metodele de tratare a fracturilor depind, bineinteles, de tipul fracturii si de diversi alti factori precum posibila nevoie de repozitionare a oaselor de la forma initiala, interventie chirurgicala sau altele.

In cazul unor astfel de fracturi osoase, pacientii au nevoie de diverse instrumente pentru a-si continua viata intr-un mod cat mai usor si normal. In cazul fracturilor osoase ce impiedica deplasarea normala precum fractura de glezna, persoanele afectate recurg la utilizarea carjelor. Magazinul Ortopedic va pune la dispozitie diverse astfel de instrumente care va pot facilita mobilitatea: carje subaxilare sau carje cu sprijin antebrat, rolatoare, cadre de mers sau scaune cu roti. De asemenea, recomandam persoanelor care au suferit operatii la sold folosirea inaltatoarelor pentru vasul WC menite sa faciliteze asezarea/ridicarea de pe vasul de toaleta. Toate aceste produse le puteti gasi in game largi si diversificate, la preturi accesibile tuturor pe site-ul nostru Magazinul Ortopedic.

Taguri

fracturile de oase, osteoporoza, fractura inchisa, fractura deschisa, fractura de sold

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Articole similare