PROBLEME ALE AFECTIUNILOR LOCOMOTORII SI O SOLUTIE PRACTICA, UTILA : CADRUL DE MERS

PROBLEME ALE AFECTIUNILOR LOCOMOTORII SI O SOLUTIE PRACTICA, UTILA : CADRUL DE MERS

Publicat pe 12 Feb 2017 de Magazinul Ortopedic

Odata cu inaintarea in varsta a persoanelor pot aparea diverse probleme de sanatate care interfereaza cu bunul mers al vietii obisnuite. In articolul de fata ne vom indrepta atentia spre probleme ce vizeaza afectiuni locomotorii si metode prin care putem sa combatem consecintele acestor afectiuni.

Despre aparatul locomotor si ce este o afectiune a acestuia

Aparatul locomotor format din oase, muschi, tendoane si articulatii asigura mobilitatea corporala. Orice limitare a acesteia, resimtita in timpul desfasurarii activitatilor noastre cotidiene ne creeaza o senzatie de disconfort, afectandu-ne in mod evident calitatea vietii si a sanatatii. Aparatul locomotor se refera deci la sistemul muscular-osos, care din punct de vedere anatomic este aparatul care da posibilitate oamenilor sau animalelor sa se miste folosindu-se de o structura organica locomotoare. In consecinta, afectiunile locomotorii sunt cele ce interfereaza cu functionarea normala a aparatului locomotor si afecteaza fie sistemul muscular sau pe cel osos ori ambele. Amintim cateva din aceste afectiuni: boala artrozica periferica, imbatranirea osoasa, artrita, displazia de sold, imbatranirea articulara, reumatismul sau imbatranirea musculara, dar si altele.

Cei ce ajung sa sufere de astfel de afectiuni se vor confrunta cu diverse probleme de functionare eficienta si vor trebui sa apeleze la diverse metode pentru a-si recupera buna functionare. Astfel, obiectivul principal la aceasta categorie de varsta este  mentinerea unei anumite independente, a unei autonomii si a calitatii vietii, in sensul cel mai larg. Cand spuneam autonomie ne referim la capacitatea omului "de-a se conduce singur”. In contextul unei probleme locomotorii, termenul de autonomie inseamna „absenta dependentei”. Notiunea de dependenta este considerata azi ca unul din elementele de apreciere a starii de sanatate pentru cei varstnici. Iar in functie de problema specifica se pot apela la diverse solutii.

La ce solutii putem apela pentru a fi cat mai autonomi in functionarea locomotorie ?

Asa cum aminteam mai sus, solutile apar in functie de problema specifica. In unele cazuri va fi nevoie sa apelam la multe sedinte de kinetoterapie, de exercitii complexe sau diverse tratamente, insa uneori vom putea sa apelam la un simplu cadru ortopedic de mers, pliabil sau la un cadru cu roti pentru a ne facilita mobilitatea si locomotia. Pentru recuperarea medicala se apeleaza deseori la kinetoterapie. Aceasta este o terapie realizata cu ajutorul miscarii prin care se incearca sa se restabileasca anumite functii ale corpului. Deseori kinetoterapia este confundata cu gimnastica medicala, desi aceasta o inglobeaza. Kinetoterapia utilizeaza miscarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.

De asemenea , pentru a putea sa ne bucuram de mobilitate , locomotie si autonomie , si in acelasi timp pentru a combate consecintele unor anumite afectiuni locomotorii putem sa utilizam si un instrument ortopedic precum cadrul de mers sau rolatorul .

Ce este cadrul de mers si cand il putem folosi ?

Cadrele de mers sunt dispozitive ortopedice ajutatoare, aceastea au ca principala functie: sustinerea echilibrul pe durata deplasarii. Cadrele de mers ajutatoare sunt destinate persoanelor in varsta cu afectiuni locomotorii temporare sau permanente sau aflate in faza de recuperare ca urmare a unor interventii chirurgicale.

Cadrul pentru mers este un dispozitiv ortopedic cu o gama larga de utilizari. Acesta poate fi utilizat pentru probleme de echilibru, la deplasarea prin casa sau in exterior ori ca punct de sprijin suplimentar, la asezarea sau ridicare de pe fotoliu, scaun, wc, cand apar frecvent pierderi de echilibru. Acesta poate fi folosit si de pacientii cu sechele in urma unui accident vascular cerebral. In majoritatea cazurilor acestia vor fi confuzi, vor avea probleme cu coordonarea miscarilor dar vor gasi in cadrul ortopedic un punct de sprijin ferm, util pentru cei ce reinvata mersul. De asemena, cadrul de mers ajutator poate fi utilizat de pacientii cu traumatisme, interventii chirurgicale, care sunt in faza de recuperare post-traumatica a unui membru inferior sau au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a reduce presiunea asupra piciorului bolnav, prin folosirea unui cadrul de mers pasitor vom asigura o buna distributie a greutati prin folosirea ambelor bratelor.

Unde putem gasi cadre de mers sau rolatoare?

Magazinul Ortopedic este locul ideal unde puteti sa gasiti o game foarte variata de produse de calitate. Veti gasi cadre de mers de diverse feluri, veti putea cauta produsul ideal in functie de nevoiele si preferintele dumneavoastra. De asemenea, tot aici veti gasi si alte produse ortopedice ce va pot ajuta in afectiuni locomotorii, produse ce va vor imbunatatii calitatea vietii !

 

Taguri

cadre de mers, cadre pliabile, cadru ortopedic, cadru ajutator, cadru cu roti, rolator

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Produse similare
Articole similare