REMEDII NATURISTE PENTRU FEBRA
Febra este un indicator, o reactie de lupta a corpului importriva unui agent toxic sau a unei infectii. Febra apare deseori impreuna cu alte reactii precum: frisoane, friguri, contractii involuntare ale musculatorii corpului sau chiar clantanituri ale dintilor. Febra poate fi categorizata astfel: febra usoara daca se incadreaza intre valorile 37-38 de grade Celsius, febra medie 38-39 grade Celsius sau febra acuta de peste 39 °C.
In acest articol vom prezenta cateva remedii naturiste pentru combaterea febrei si scaderea celorlalte simptome.
O varianta la care puteti apela cand va confruntati cu febra sau gripa este otetul de mere. Este indicat sa pastrati in casa otetul de mere, mai ales in anotimpul rece, cand infectiile respiratorii apar foarte frecvent.
Cum se poate folosi otetul de mere? Pentru combaterea febrei, o frectie generala cu otet de mere scade febra si grabeste vindecarea. Puteti pune comprese calde cu otet de mere diluat cu apa in cap, la gat sau la talpile picioarelor. Otetul de mere poate fi folosit si daca aveti nasul infundat, utilizand tampoane de vata inmuiate in otet. Nasul se desfunda imediat, respiratia se normalizeaza si bolnavul se poate odihni linistit.
Pentru reducerea febrei putem utiliza si cartofii, prin folosirea de comprese din cartofi cruzi. Pentru a crea un remediu naturist este nevoie sa folosim si sa razuim doi - trei cartofi de marime potrivita. Apoi, acestia trebuie pusi intr-o bucata de panza sau tifon, fara a fi storsi. Pentru un efect mai bun, pot fi stropiti cu putin otet cald. Puneti remediul la gat sau pe piept, in cazul in care aveti si tuse. In acelasi timp puteti folosi cartofii daca-i dati prin razatoare sau ii taiati felii rotunde, punandu-i pe talpi, bine fixati in sosete.
Un alt remediu la care puteti apela sunt baile cu sare. Acestea sunt foarte utile pentru calmarea simptomelor provocate de gripa si raceala, dar si a febrei. Astfel, va recomandam baile fierbinti la picioare. Cum se prepara acest remediu? Puneti in apa de la baie doi pumni de sare mare. Sarea trebuie sa fie grunjoasa, cum este cea folosita de gospodine toamna pentru muraturi. Este important sa retinem ca in scop terapeutic se foloseste numai sarea mare, grunjoasa.
Pentru febra se recomanda sa utilizati si sa beti multe lichide, fie ca vorbim de apa sau ceaiuri. Cel mai bine este ca apa sa fie plata sau de izvor si bauta la temperatura camerei, nu de la frigider. Apa minerala nu este recomandata, in schimb ceaiul sau supele calde sunt indicate. Ceaiurile puternic aromate de busuioc, soc sau cimbru pot fi foarte utile. Pentru a prepara un astfel de ceai, turnati o cana de apa fiarta peste o lingurita de planta uscata, acoperiti vasul si lasati-l la infuzat zece minute, apoi strecurati .
Ceaiul trebuie baut cald, pentru un plus de eficienta indulciti cu miere de albine si folositi zeama de lamaie din belsug, foarte benefica pentru organism deoarece contine multa vitamina C. Nu este indicat sa beti ceaiul fierbinte, mai ales daca aveti dureri in gat. Ceaiul fierbinte va irita si mai tare gatul iar vindecarea va fi intarziata.