VARSTNICII SI CATEVA ACTIVITATI OBLIGATORII PENTRU UN STIL DE VIATA OPTIM

VARSTNICII SI CATEVA ACTIVITATI OBLIGATORII PENTRU UN STIL DE VIATA OPTIM

Publicat pe 21 Mar 2017 de Magazinul Ortopedic

Acest articol vrea sa-i aduca in lumina pe cei ce pot spune ca au acumulat o experienta longeviva despre viata, vorbim despre cei care ne sfatuiesc mereu si ne ajuta ori de cate ori pot, mai specific despre seniorii din viata noastra. Cum ii putem ajuta ca ei sa ramana intr-o stare fizica si mentala cat mai buna? Ne dorim ca acestia sa-si pastreze spiritul tanar, fericirea, mobilitatea si functionalitatea cat mai normala.

Stim ca odata cu inaintarea in varsta oamenii incep sa se confrunte cu diverse probleme, corpul incepe sa sufere modificari, incepe sa apara „uzura” in mobilitate sau chiar in anumite functii mentale. Din aceasta cauza va recomandam sa-i ajutati pe cei apropiati voua ca in primul rand sa nu se neglijeze cand vine vorba de mobilitate si exercitiu mental.

Astfel, un prim sfat este sa incercati ca in mod constant sa-i stimulati sa faca activitati care cer efort mental. Exista nenumarate posibilitati, iar multi seniori isi ocupa timpul cu astfel de hobby-uri. Daca acestia cunosc o limba straina ar putea citi ceva in respectiva limba. O alta posibilitate este sa joace diverse jocuri precum dezlegari de cuvinte incrucisate, sudoku, rebusuri sau sah. De asemenea, ar putea repeta in cap tabla inmultirii.

Medicii specializati in geriatrie afirma ca, la batranete, este foarte bine si recomandat sa canti la un instrument. De altfel, a canta la un instrument este foarte util la orice varsta deoarece imbunatateste flexibilitatea cognitiva dezvoltand anumite zone din creier. Studiile dovedesc ca persoanele varstnice care in ultimii 20 de ani au cantat la un instrument sunt mai energice, foarte sprintene si se bucura din plin de viata. Astfel, dragi seniori, cititi ziarul in fiecare zi, de la prima, pana la ultima pagina. Nu uitati sa va puneti creierul la contributie in orice activitate, puneti creierul la lucru, activati-l in diferite cazuri si situatii. Daca va numarati printre cei carora li se adreseaza acest articol, descoperiti-va domeniul preferat, carti, cuvinte incrucisate sau alte exercitii mentale. Va amintim ca a sta la televizor este o activitate la care ar trebui sa va limitati, mintea este pasiva in timpul acestei activitati.

In al doilea rand, ne indreptam atentia spre activitatea fizica. Aceasta este foarte importanta deoarece determina vitalitatea fizica. Odata cu cresterea riscului de aparitie a bolilor cronice datorita inaintarii in varsta exercitiile fizice devin din ce in ce mai importante, iar beneficiile exercitiilor regulate se observa la cei care au boli cronice cum ar fi depresie, boli coronariene sau diabet.

Este important de amintit, mai ales pentru persoanele care nu au fost active pentru o lunga perioada de timp, ca scopul nostru nu este ca acestia sa devina atleti imediat ci sa inceapa sa se miste mai mult zi de zi. Pentru inceput o plimbare prin parc este excelenta. Daca insa persoana este pregatita pentru mai mult este bine sa faca un examen fizic complet la un medic si sa urmeze activitatile recomandate de acesta. Mai ales la inceput , ei pot sa faca sport impreuna cu o persoana apropiata.  Dupa cateva saptamani de exercitii fizice regulate starea fizica se va imbunatatii.

Insa de multe ori pana a ajunge la activitati fizice regulate este nevoie sa ne protejam si sa remediem anumite probleme de mobilitate. Multi varstnici au nevoie de mai mult sprijin cand vine vorba de mobilitate. In acest sens va invitam sa vizitati site-ul nostru pentru a gasi produse ce va pot ajuta in recuperare, flexibilitate si mobilitate.

Taguri

mobilitate varstnici, geriatrie, activitati fizice seniori, boli coronariene, diabet, programe recuperare varstnici

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Comentarii

Articole similare