Fotolii rulante

Fotoliul rulant este un dispozitiv ortopedic de mers special conceput pentru cei care sunt in imposibilitatea totala de a merge si nu se pot sustine pe membrele inferioare ( persoane cu diverse grade de handicap locomotor , persoane in varsta , pacienti imobilizati temporar ca urmare a unor interventii chirurgicale).

Fotoliu rulant este un scaun cu rotile cu ajutorul caruia pacientul se poate deplasa atat in interiorul locuintei , cat si in exterior , prin forte proprii sau ajutat de o persoana insotitoare.

Magazinul Ortopedic va ofera fotolii rulante cu antrenare manuala intr-o gama larga de modele, fotolii rulante confectionate din otel sau aluminiu, fotolii pliabile, confortabile datorita constructiei ergonomice, usor de manevrat, dar si de transportat, fotolii echipate cu manete de franare care confera utilizatorului siguranta in exploatare.

Daca va aflati in situatia in care trebuie sa achizitionati un fotoliu rulant, trebuie sa aveti in vedere o serie de factori in baza carora sa decideti care fotoliu rulant este potrivit pentru dvs.
In primul rand trebuie sa decideti daca doriti un fotoliu rulant cu antrenare manuala sau unul cu antrenare electrica. Magazinul Ortopedic va ofera cateva modele de fotolii rulante cu antrenare manuala.
In al doilea rand trebuie sa verificati accesoriile cu care sunt dotate fotoliile pe care le-ati selectat. Un fotoliu rulant standard ar trebui sa aiba suport pentru picioare, frana de serviciu dar si de siguranta, sezut si spatar capitonate si moi.
In al treilea, dar nu in ultimul rand, atunci cand alegeti un fotoliu rulant, trebuie sa aveti in vedere pretul de achizitie al acestuia. Acest factor este unul extrem de important mai ales pentru persoanele pentru care utilizarea unui fotoliu rulant este o solutie temporara.

Gasiti, mai jos, modelele de fotolii rulante cu antrenare manuala propuse de Magazinul Ortopedic.

Sortare după:
Produse pe pagină:
Vizualizare ca: Listă Grid

Alegerea unui fotoliu rulant

Atunci cand sunteti in situatia de a alege un fotoliu rulant, exista cateva elemente de avut in vedere.

Fotoliu rulant electric sau cu antrenare manuala

In functie de bugetul disponibil, puteti sa alegeti un fotoliu rulant cu antrenare manuala sau un fotoliu rulant cu antrenare electrica. Fiecare dintre aceste doua tipuri de fotolii are avantajele si dezavantajele sale. Spre exemplu, un fotoliu rulant cu antrenare manuala, nu este limitat de autonomia bateriei, ci numai de rezistenta celui care sta in fotoliu sau a insotitorului acestuia. De asemenea, pretul scazut este unul dintre avantajele majore ale unui fotoliu rulant manual fata de unul electric. Pe de cealalta parte, fotoliul rulant electric ofera un confort sporit precum si autonomie fata de un insotitor, pentru persoanele care nu pot antrena manual fotoliul.

Asa cum puteti observa in lista de fotolii de mai sus, Magazinul Ortopedic va propune o serie de fotolii rulante cu antrenare manuala in diverse variante: pliabile sau fixe, cu cadru din otel sau din aluminiu etc.

Accesoriile fotoliului rulant

Acestea sunt, de asemenea, factori care pot influenta atat decizia de alegere, dar si pretul unui fotoliu rulant. Printre aceste accesorii amintim: suport pentru picioare, brate rabatabile, frane, spatar rabatabil, elemente de prindere/fixare, buzunare/spatii de depozitare etc.

Aceste accesorii cu care pot fi dotate fotoliile, pot aduce atat un grad de confort sporit, dar si unul de siguranta in plus. Astfel, franele, elementele de blocare sau de prindere, suportul pentru picioare, aduc un grad sporit de siguranta pacientului si nu ar trebui sa faceti rabat de la acestea. Siguranta ar trebui sa fie intotdeauna in prim plan.
Manerele sau spatarul pliabile, spatiile si buzunarele de depozitare, sezutul si spatarul capitonate etc sunt elemente ce pot spori confortul pacientului si, prin urmare, pot atenua si chiar ameliora starea psihica a acestuia, data fiind necesitatea de utilizare a unui fotoliu rulant impusa de o dizabilitate, fie ea chiar si temporara.