Livrare si Retur

INFORMATII DESPRE LIVRARE

Produsele comandate de CUMPARATOR se vor livra prin intermediul unei firme de curierat.

COMANDA NU SE EXPEDIAZA DACA VANZATORUL ESTE IN IMPOSIBILITATE DE A VA CONTACTA LA NUMARUL TELEFONIC SPECIFICAT IN COMANDA. ORICE COMANDA NECONFIRMATA TELEFONIC EXCLUSIV DIN VINA CUMPARATORULUI VA FI ANULATA, CUMPARATORUL FIIND NOTIFICAT PE ADRESA DE MAIL FURNIZATA IN COMANDA; ULTERIOR, COMANDA POATE FI EXPEDIATA NUMAI LA SOLICITAREA EXPRESA A CUMPARATORULUI

Termenul de livrare al bunurilor/produselor catre CUMPARATOR (sub conditia confirmarii telefonice din partea Dumneavoastra si daca transmiteti comanda inainte de ora 13:00) este :

- 1-2 zile lucratoare pentru Bucuresti;

- 1-2 zile lucratoare pentru alte localitati din tara.

• sambata, duminica si in zilele libere legale nu se efectueaza livrari

Comenzile transmise vineri pana in ora 13:00 vor ajunge luni.

In cazul comenzilor efectuate zilnic dupa ora 13:00, termenul de livrare se prelungeste, in general, cu o zi lucratoare. Comenzile transmise vinerea dupa ora 13:00, sambata si duminica, vor fi prelucrate si expediate luni, cu livrare in 24 - 48 de ore.

COSTURILE DE LIVRARE se pot verifica dupa ce produsul (produsele) comandat este adaugat in cos folosind optiunea "Estimare costuri si taxe de livrare"

MODALITATII DE PLATA (la alegere): ONLINE PRIN INTERMEDIUL CARDULUI BANCAR, RAMBURS LA PRIMIREA COLETULUI, TRANSFER BANCAR

VANZATORUL nu poate fi considerat raspunzator in cazul in care livrarea bunurilor/produselor comandate va fi intarziata din cauza lipsei de instructiuni precise cu privire la adresa de livrare sau destinatarul COMENZII, precum si in cazul in care firma de curierat este in imposibilitatea de a va contacta telefonic sau la adresa indicata in COMANDA.

VANZATORUL va efectua livrarea bunurilor/produselor exclusiv pe teritoriul Romaniei.

POLITICA DE RETURNARE

Prin plasarea comenzii pe site-ul www.magazinulortopedic.ro v-ati asumat luarea la cunostinta si acceptarea Politicii de retur asa cum este prezentata aceasta pe site-ul www.magazinulortopedic.ro

Cumparatorul poate solicita returnarea produsului in urmatoarele cazuri / conditii :

I. Conform OU 34/2014 , Art. 9, al. 2, lit. b, CUMPARATORUL are dreptul sa notifice in scris VANZATORULUI ca renunta la bunurile cumparare prin intermediul SITE-ului, putand sa returneze produsul in termen de maxim 14 zile de la primire, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la Art. 13 alin (3) si la Art. 14. In acest caz , va rugam sa accesati si completati rubrica Returnari de pe SITE, urmand sa primiti raspuns in maxim 3 zile lucratoare. Cheltuielile directe de returnare a produsului/produselor vor cadea in sarcina CUMPARATORULUI, in conformitate cu Art. 14 alin (2) din OU 34/2014.

"Art. 14(2) Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator"

VANZATORUL va inapoia contravaloarea produsului in cel mult 14 de zile de la data la care este informat de decizia de retragere a CUMPARATORULUI, rambursarea urmand sa se faca prin transfer bancar.

In conformitate cu art. 13 din OU 34/2014:

"Art 13: Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu art. 11."

In conformitate cu art. 16 din OU 34/2014, salteaua antiescare ( parte componenta a setului saltea antiescare+pompa, asa cum apare in descrierea produsului pe SITE ), nu se poate returna in cazul desigilarii si utilizarii. Pompa ( compresorul ) ca parte componenta a ansamblului saltea antiescare+pompa ( asa cum apare in descrierea produsului pe site ) se poate returna.

"Exceptari de la dreptul de retragere:

Art. 16 pct. e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator "

Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele conditii de returnare a produselor:

- Va rugam sa efectuati verificarea calitatii produselor imediat ce ati primit si achitat coletul; daca doriti returnarea produselor, nu le utilizati ! Nu puteti utiliza produsele pe care le-ati primit inainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vanzare-cumparare. Dreptul de retragere exista pentru a va putea permite sa examinati produsul asa cum ati face-o intr-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita

- Instiintarea pentru returnarea produselor sa fie facuta in termen de maxim 14 ZILE CALENDARISTICE de la momentul primirii coletului, folosind rubrica "Returnari" de pe site-ul www.magazinulortopedic.ro sau la email comenzi@magazinulortopedic.ro

- CUMPARATORUL trebuie sa returneze produsele in starea si in ambalajul in care au fost primite, impreuna cu documentele insotitoare

- Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare sub aspect fizic si functional cum au fost la data receptionarii. Produsele nu vor prezenta semne de uzura, nu vor fi deteriorate si nu vor avea accesorii lipsa

- VANZATORUL poate retine o suma de bani echivalenta cu costurile de reconditionare a produselor returnate cu deficiente de aspect, functionare, accesorii lipsa sau ambalaj incomplet

- Returul produselor se face folosind aceeasi metoda de livrare utilizata la expedierea produselor catre dumneavoastra - firma de CURIERAT RAPID

- Ne rezervam dreptul de a refuza coletele deteriorate sau produsele care prezinta semne de uzura

ATENTIE ! In cazul produselor care beneficiaza de transport gratuit, dupa returnare, pretul produsului se va diminua cu taxele de livrare reprezentand cheltuielile initiale de transport, care se vor comunica pe mail sau telefonic. In cazul inlocuirii produsului la cererea cumparatorului, cheltuielile de transport tur - retur se vor comunica pe mail sau telefonic, urmand sa fie suportate de catre cumparator.

NU TRIMITETI PRODUSELE IN SISTEM RAMBURS. PLATA TRANSPORTULUI SPRE FIRMA NOASTRA CADE IN SARCINA DUMNEAVOASTRA, ORICE PRODUS TRIMIS IN SISTEM RAMBURS VA FI RETURNAT FARA NOTIFICARE PREALABILA.

II. In cazul in care CUMPARATORUL constata ca produsul comandat nu este in conformitate cu specificatiile prezentate pe SITE, produsul va fi inlocuit de catre VANZATOR sau, la cerere, CUMPARATORUL va primi contravaloarea acestuia, dupa ce produsul a fost returnat de catre CUMPARATOR in starea in care a fost primit, in ambalajul original, impreuna cu documentele insotitoare .

III . In cazul in care CUMPARATORUL constata defectiuni de functionare si produsul nu este utilizabil in primele 48 de ore de la receptie, CUMPARATORUL are obligatia de a informa VANZATORUL prin orice mijloace de comunicare ( telefonic sau e-mail ), urmand ca produsul sa fie inlocuit de catre VANZATOR, cheltuielile de transport fiind in sarcina VANZATORULUI. Produsul trebuie returnat de catre CUMPARATOR in starea in care a fost primit, in ambalajul original, impreuna cu documentele insotitoare.

IV. Produsul prezinta defecte in perioada de garantie. In acest caz produsele vor fi returnate pe baza certificatului de garantie si trebuie să fie insotite de ambalajul original, toate accesoriile si documentele insotitoare originale.

V. In cazul in care constatati ca la inmanarea coletului de catre firma de curierat acesta prezinta deteriorari vizibile, va recomandam sa refuzati receptia lui.

In oricare din situatiile mentionate anterior ( punctele I-V ), in cazul in care se constata ca produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de lovituri, modificari fizice, zgarieturi, uzura, socuri electrice, socuri termice, accesorii lipsa,VANZATORULisi rezerva dreptul de a efectua o expertiza tehnica prin care sa evalueze produsul, putand diminua pretul produsului, urmand ca aceasta diminuare sa fie transmisa pe adresa de mail/corespondenta indicata de CUMPARATOR in maxim 2 zile lucratoare. Dupa confirmarea acestuia se va emite documentul fiscal de retur si va vira suma aferenta in contul bancar indicat de catre CUMPARATOR.

VANZATORUL nu este responsabil pentru uzura rezonabila intervenita ca urmare a utilizarii produselor sau pentru situatia in care produsele au fost modificare sau reparate de catre CUMPARATOR. Orice interventie din partea cumparatorului de orice natura avand ca scop modificarea/repararea produsului atrage dupa sine pierderea garantiei oferite de catre VANZATOR.